Scoala

E pandemie, e confirmata. E stare de urgenta, este anuntata. Oficial copii stau acasa de ceva vreme si vor mai sta o perioada, cel putin pana dupa sasbatorile Pascale. Tot acasa stam si noi, paritii, defapt lucram de acasa amandoi si da, avem 2 copii. Norocul nostru este ca doar unul este la scoala, celalalt este mai mic.

Deoarece sistemul de invatam nu a fost pregatit pentru a preda online, nu are o platforma clara si organizata, toti provesorii s-au inghesuit pe whatsapp sa-si continue cursurile ori sa comunice temele pe care le au copii de facut pe fiecare zi. Acest articol nu este unul general ci este un mesaj clar pentru profesorii care exagereaza…

Dragi profesori… atat eu cat si partenerul meu de viata lucram de acasa, la fel ca voi suntem scosi din rutina zilnica cu care eram cu totii obisnuiti. Lucram de acasa cu 2 copii care au nevoie de atentie in aceasta perioada si carora trebuie sa le dam de mancare, sa ii schimbam si spalam, sa le vorbim pentru a nu se speria de aceasta perioada dificila prin care trecem, sa inteleaga de ce nu pot iesi afara. Firmele la care lucram ne solicita un efort in plus pentru ca si ele se confrunta cu aceasta situatie de criza si incearca din rasputeri sa ne mentina joburile active. In concluzie, lucram mai mult, in conditii de stres si mai mari si facem multe alte lucruri pe care intr-o zi obisnuita de munca nu le faceam. In plus, pe langa toate aceste lucruri, primim mesaje cu temele, fise peste fise (in plus fata de materia obligatorie ca de, manualul nu este suficient si avem nevoie de alte 3 alternative la fiecare materie), trebuie sa ii inregistram cand citesc, trebuie sa ii punem sa coloreze, trebuie, trebuie, trebuie…

Pe aceasta cale, va rog sa va ganditi un pic si la noi. Nu este rea vointa din partea noastra, ci doar lipsa de timp, nu avem timp sa facem tot ceea ce dumneavoastra ne cereti. Daca nu va ganditi la noi, ganditivi-va un pic la copii nostri… care de mai bine de 2 saptamani nu au iesit afara, nu i-a vazut lumina soarelui si stau “arestati” ca si noi in casa. Va rog sa intelegi ca este o stare nemaitraita de noi toti. Trebuie sa fim intelegatori si sa gasim solutii sa ne adaptam la noul trai care nu va trece intr-o zi sau doua.

Fiti constienti si nu aruncati pe noi si pe copii nostrii toate lipsurile unui sistem de invatamant nepregatit pentru asta. Mai nou avem cursuri online pe ZOOM. 

Cum sa tin ocupat copilul mic, sa nu intre în camera celui mare cand se tin cursurile online și cand isi face temele, sa nu intre peste taica-su fiindca sta pe laptop in sedinte mai tot timpul și sa mai raspund și eu la e-mailurile, telefoanele și altor solicitari venite pe whatsapp, de la jobul meu?

Sper ca acest mesaj sa nu fie inteles ca o rea vointa din partea noastra. Cerem doar intelegere. Nici voi si nici noi nu am produs aceasta stare, trebui doar sa asteptam sa trecem cu bine de ea, sănătoși.

Leave A Comment

Related Posts