Dell XPS 13

Am acordat pentru Dell XPS 13 una dintre cele mai pozitive recenzii din 2020, Dell a reusit sa se depaseasca din nou asteptarile consumatorilor sai. Ultimul model XPS 13 are un ecran mai mare cu rame mai subtiri, o tastatura mai mare si un design elegant. Aceste schimbari luate in ansamblu, fac XPS 13 chiar mai rafinat decat gama precedenta. 

Dell a reusit sa transforme modelul XPS 13 intr-un model ultraportabil si mult mai bun, cu rame de afisare mai subtiri, o tastatura mai larga si mai confortabila si un design mai modern. Este tot ceea ce ne dorim intr-un notebook compact.

Deci, ce este diferit fata de modelul precedent? 

Cea mai evidenta actualizare este ca Dell a scapat complet de rama inferioara a ecranului XPS 13. Acum, afisajul atinge aproape marginea zonei tastaturii, chiar mai departe decat XPS 13 2-in-1. Acest lucru ofera in mod eficient computerului un ecran 13.4-inch putin mai inalt, cu un raport de aspect 16: 10. Desi nu este chiar raportul 3×2 extra-inalt pe care l-am vazut pe laptopurile Microsoft Surface, spatiul suplimentar pe ecran este suficient pentru a tarnsforma utilizarea notebook-ului un pic mai eliberatoare. Merita remarcat faptul ca masinile Microsoft inca nu se pot potrivi cu ramele ultra-subtiri ale afisajelor InfinityEdge de la Dell. Raportul XPS 13 – 91.5% ecran-corp este, de asemenea, impresionant si chiar reuseste sa depaseasca Spectre x360 ultra-elegant HP. XPS nu este la fel de stralucitor ca Spectre culoare, dar prefer de fapt designul subevaluat al Dell.

In plus, Dell a impins, de asemenea, tastatura la marginile XPS 13 si a facut capacele cu noua procente mai mari, ambele facand o experienta de tastare mai confortabila. Din fericire, nu veti gasi tastatura maglev de la modelul 2-in-1, care a fost un mod controversat de a adauga feedback la tastatura superficiala a laptopului. In schimb, Dell a ramas cu designul cheii de comutare a foarfecelor pentru care XPS 13 este cunoscut. Desi nu are aspectul luczos al lui Spectre x360, sa simte mai bine decat majoritatea ofertelor ultrabook. 

Carcasa din aluminiu a lui XPS 13 este mai robusta ca niciodata, iar in acest an se simte chiar mai usoara la atingere. Inca o data, puteti alege, de asemenea, din fibra de carbon negru sau optiuni de culoare alb arctic – ambele arata si se simt extraordinar, dar eu prefer fibra de sticla alba. De asemenea, am apreciat si rafinamentele mai mici, cum ar fi modul in care butoaiele de balamale sunt ascunse de vedere, oferind ecranului mai mult o prezenta dominanta.

In practica, folosind noul XPS 13 simtit foarte mult ca 2-in-1 – fara capacitatea de a rasuci ecranul in jurul. Ecranul extra-inalt inca arata fantastic, iar compatibilitatea HDR si Dolby Vision il face perfect pentru utilizarea pe Netflix. 

XPS 13 este, de asemenea, suficient de rapid pentru a gestiona toate nevoile tale de productivitate in timp ce esti prins acasa devorand videoclipuri YouTube. Modelul testat de noi a venit cu procesorul Intel Core i7-1065G7 (a 10-a generatie) si 16GB de RAM, o configuratie de gama medie care se vinde in prezent la aproximativ 9000 de lei. XPS 13 are un pret de porinre incepand cu 4700 lei, dar acest model vine cu specificatii si performanta destul de redusa: un procesor Core i3, 4GB de RAM si 256GB SSD.

XPS 13 s-a comportat exemplat fluxului meu de lucru zilnic – jongland zeci de file de browser, editare foto, streaming video si un pic de inregistrare audio. De asemenea, acumulatorul a rezistatat pana la 15 ore si 55 minute, ceea ce implica o bucla video HD fara masuri de economisire a energiei activate. Acesta este un real avantaj fata de modelul anterior care oferea doar 12.5 ore autonomie. De asemenea, acumulatorul este semnificativ mai buna chiar decat noul MacBook Air al Apple, care a durat 11,5.

Vezi ofertele actuale

Leave A Comment

Related Posts